24ωρη απεργία του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας για το εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας συμμετέχει στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17-01-2023, που προκηρύχθηκε με αφορμή το εργατικό «έγκλημα» στο Ξυλόκαστρο, με θύμα την 45χρονη εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου.

Το εργασιακό «έγκλημα» στο Δήμο Ξυλοκάστρου ΔΕΝ είναι ένα ακόμη Εργατικό Ατύχημα. Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου με ξεκάθαρες τις πολιτικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), που στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Είναι επιλογή της κυβέρνησης η πολιτική μηδενικών ελέγχων, η ατιμωρησία και η ασυδοσία, με αποτέλεσμα να επικρατούν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με κύρια ευθύνη σημαντικής μερίδας των Δημάρχων, η ανομία.

Εδώ και χρόνια ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας «φωνάζει» για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους που δραστηριοποιείται ( και όχι μόνο ) και τα αναδεικνύει με συνεχείς παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια, με έγγραφα , με κινητοποιήσεις ,με καταλήψεις αμαξοστασίων και άλλων χώρων , με αναφορές στο ΣΕΠΕ Βοιωτίας , με νομικές διαδικασίες κτλ. και έχει συγκρουστεί κατ’ επανάληψη με πρόσωπα και πολιτικές που δεν υπηρετούν το σκοπό αυτό ( της προστασίας της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων ) , αναλαμβάνοντας το όποιο τίμημα συνειδητά και με θάρρος.

Τίμημα το οποίο δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το βαρύ φόρο αίματος που έχουν πληρώσει» οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας εδώ και χρόνια.

Σταθερά και απαρασάλευτα , εδώ και χρόνια διεκδικούμε να υπάρχει :

  • Πλήρης αναγνώριση τώρα τους Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Άμεση πρόσληψη Ιατρών Εργασίας (Ι.Ε.) και Τεχνικών Ασφαλείας (Τ.Α.) σε όλους τους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Άμεση εφαρμογή της πρότασης της Επιτροπής του άρθρου 97 του Ν.4483/2017 για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου.
  • Εκσυγχρονισμός των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) που χορηγούνται στους εργαζόμενους.
  • Αυτόματο σύστημα ποινών, διοικητικών, πειθαρχικών και οικονομικών, σε όσους Δήμους δεν χορηγούν τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).

Απαιτούμε την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των εργαζομένων

Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης

Δεν μας πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα αιρετών και ΚΕΔΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                  ΤΣΩΝΗ   ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Σχετικά